Sastaje se Znanstveni savjet Vlade, očekuje se odluka o popuštanju epidemioloških mjera

Sjednica Znanstvenog savjeta Vlade održat će se u srijedu u 14 sati. Na toj bi sjednici struka, odnosno znanstvenici okupljeni u Savjetu trebali informirati premijera Andreja Plenkovića o mogućim popuštanjima epidemioloških mjera. Određena popuštanja najavljena su od 15. veljače.

Podsjetimo, iz Vlade i Stožera su najavili da bi, s obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i korona-brojke koje su kontinuirano u padu, sljedećeg ponedjeljka moglo doći do popuštanja mjera koje su dovele do bunta ne samo poduzetnika nego i mladih.

Pobuna poduzetnika, mjere ne vrijede za sve jednako

Kao što su pokazali prošlotjedni prosvjed poduzetnika koji je u centru Zagreba, prema tvrdnjama organizatora, okupio više od 5000 ljudi, ali i masovna okupljanja mladih za vikend u Zagrebu, u javnosti sve više jača bunt prema restriktivnim mjerama, ali i činjenici da one ne vrijede jednako za sve.

Poduzetnici su nezadovoljni dvostrukim kriterijima koje pred njih postavlja Stožer, uključujući činjenicu da je, na primjer, kava za van dopuštena gotovo posvuda, a njima nije.

Nacionalni stožer se također obraćaju javnosti

Članovi Nacionalnog stožera najavili su obraćanje javnosti oko epidemiološke situacije u Hrvatskoj, a vjeruje se, da će i oni govoriti o eventualnom popuštanju epidemioloških mjera.

Podsjetimo, Hrvatska je trenutno među pet zemalja Europske unije s najnižom incidencijom zaraze koronavirusom, što je u ponedjeljak na press-konferenciji Stožera potvrdio ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Samo su četiri zemlje bolje od nas”, rekao je Capak.

 

 

Komentiraj