Sastaje se Vijeće za nacionalnu sigurnost

Davor Puklavec/PIXSELL

U ponedjeljak u 9 sati održava se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, na kojoj će jedna od tema biti afera SMS, koja mjesecima ‘trese’ hrvatsku političku javnost.

Predsjedničin savjetnik za nacionalnu sigurnost, Vlado Galić, neće biti na sjdnici jer je prošlog tjedna, podsjetimo, podnio ostavku na tu dužnost. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako joj je Glaić osobno rekao da on nema veze s onim za što ga se optužuje. Ostavku je podio iz moralnih razloga.

SDP, pak, smatra kako je ostavka uvijek priznanje krivnje. “Sada je jasno da je riječ o slučaju koji vodi do vrha HDZ-a i HDZ je duboko upleten u cijelu aferu SMS”, kazao je predsjednik te stranke Davor Bernardić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je kako afera SMS nije naštetila HDZ-u, ali istaknuo kako se mora rasvjetliti do kraja. “Moramo znati što je točno bilo. Nakon toga ćemo dati svoj politički stav i procjeniti postoji li tu odgovornost i čija”, poručio je predsjednik Sabora.

Afera SMS, podsjetimo, ‘aktivirala’ se nakon uhićenja Franje Varge i Bčaža Curića, inače kuma zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. Nakon otkrića Nacionala počela se propitkivati i njegova uloga u cijeloj aferi. Premijer Andrej Plenković je rekao kako cijela afera nije dobra i da je treba rasvijetliti do kraja. Optužbe da je s akterima afere htjela rušiti Plenkovića, predsjednica opovrgava.

“To mi ne pada napamet ni na koji način u tome ne sudjelujem,niti namjeravam, a pogotovo se ne bavim nikakvih paraobavještajnim aktivnostima – to nije moj stil, ni način rada”, rekla je predsjednica.

Komentiraj