Saborski Odbor za poljoprivredu i Odbor za gospodarstvo održat će zajedničku sjednicu idući petak u Saboru na kojoj će raspravljati o Pravilniku o kontroli voća i povrća koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, a saborski će zastupnici morati sratiti svoje godišnje odmore, piše tportal.

“Ministarstvo poljoprivrede donijelo je u srpnju Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima kojim su propisani uvjeti uvoza i izvoza voća i povrća i način provođenja inspekcijskog nadzora i kontrole usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima. Pravilnikom je pod inspekcijski nadzor i kontrolu stavljen veći broj vrsta voća i povrća koje se uvozi iz trećih zemalja i povećana naknada za inspekcijski nadzor i kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima prilikom uvoza iz trećih zemalja. Na zajedničkoj tematskoj sjednici dvaju odbora provest će se rasprava o utjecaju odredbi Pravilnika na hrvatsku poljoprivredu i gospodarstvo te mogućem uvođenju protumjera država iz regije”, stoji u najavi sjednice saborskih odbora.

Sazivanje sjednice saborskog Odbora za gospodarstvo zatražili su i SDP-ovi zastupnici Domagoj Hajduković, Saša Đujić i Joško Klisović.

Komentiraj