Sartori: Otkupit ćemo Pašalića od Chelsea

Atalanta će iskoristiti opciju otkupa hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića od Chelsea. 25-godišnji veznjak je protekle dvije sezone proveo na posudbi u talijanskom klubu za koji je u tom periodu upisao 74 nastupa u kojima je postigao 15 golova i 13 asistencija te je pomogao momčadi trenera Gian Piera Gasperinija da bude u vrhu Serie A te dođe do četvrtfinala Lige prvaka.

Sportski direktor kluba iz Bergama Giovanni Sartori gostovao je na TV kanalu Sky Sport te je tom prilikom izjavio: “Otkupit ćemo Marija Pašalića od Chelsea. Iskoristit ćemo opciju otkupa ugovora.”

Prema neslužbenim informacijama Atalanta će za tu svrhu izdvojiti odštetu od 15 milijuna eura. Talijanski klub je i prošle godine imao opciju otkupa ugovora, ali je tad nije iskoristio nego je dogovorio produženje posudbe za još jednu sezonu.

Pašalić je član londonskog kluba postao prije šest godina kada je za odštetu od 2,5 milijuna eura pristigao iz Hajduka, ali za londonski klub nikad nije upisao službeni debi nego je odlazio na posudbe u Eibar, Monaco, Milan, Spartak Moskvu te naposljetku Atalantu.

Od Pašalićevog trajnog prelaska u klub iz Bergama profitirat će i Hajduk koji će na osnovu naknade za razvoj dobiti 3% transferne odštete odnosno 450.000 eura.

Komentiraj