Sarri s Juventusom potpisao trogodišnji ugovor

Maurizio Sarri napustio je Chelsea i s talijanskim prvakom Juventusom popisao trogodišnji ugovor. Sarri je u Chelsea stigao u srpnju 2018. godine iz Napolija, a s ‘Bluesima’ je osvojio Europa ligu i treće mjesto u Premierligi.

Sarri će u Juventusu naslijediti Massimiliana Allegrija, koji je napustio Torino na kraju sezone. “Maurizio nam je jasno dao do znanja kako se želi vratiti u rodnu Italiju”, kazala je direktorica Chelseaja Marina Granovskaia. “Važno mu je i da bude blizu obitelji i roditelja”, dodala je.

Sarri je s Chelseajem prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor, a sada je postao deveti trener koji je otišao u eri Romana Abramovića, koji je klub kupio 2003. godine.

Juventus je pod Allegrijem osvojio pet titula prvaka Italije, četiri Kupa Italije, te došao do dva finala Lige prvaka. Talijanski prvak u nedjelju je na službenim stranicama potvrdio dolazak Sarrija.

Talijanski stručnjak u trenerskoj je karijeri vodio Veronu, Perugiju, Grosseto, Alessandriju, Sorrento, Empoli, Napoli i Chelsea.

Komentiraj