SARKAZAM Petek čestitao Bandiću rođendan s željom proširenja remetinečkog zatvora

Renato Petek, neslužbeni lider oporbe u zagrebačkoj Gradskoj skupštini na Gornjem gradu, je na nesvakidašnji, cinično ironični, način gradonačelniku Milanu Bandiću čestitao 64. rođendan.

“Sretan rođendan gradonačelniče! Poklanjam vam amandman na GUP s planom proširenja zatvora!

Nakon što su jučer koalicijski partneri iz HNS-a i HDZ-a gradonačelniku čestitali rođendan izdavanjem suglasnosti na GUP, potrudio sam se pronaći isto takav originalan i adekvatan poklon za trenutnog gospodina gradonačelnika Grada Zagreba.

Na licu mjesta, uz zatvor Remetinec pronašao sam dovoljno veliku livadu na kojoj bi se, promjenom namjene u GUP-u, omogućilo proširenje kapaciteta zatvora Remetinec. To je iznimno važno planirati na vrijeme kako bi se u adekvatan prostor mogli smjestiti svi akteri korupcijskih afera u Zagrebu. A znamo da su u tijeku suđenja u aferama Agram, štandovi, Bundekfest, nadstrešnice… a uslijedit će i obrada tema Pročistača, odlagališta Jakuševac, GUP-a, možda Manhattana itd.

Vjerujem da će gradonačelnik biti zadovoljan mojim poklonom i vizijom kapaciteta proširenja ovako važnog objekata za budućnost, koja se mora naći u izmjena GUP-a.

Prijedlog ću kao amandman izmjena GUP-a podnijeti Gradskoj skupštini kada budemo odlučivali o GUP-u. Vjerujem da će gradonačelnik i njegovi partneri u Skupštini prihvatiti ne samo amandman, nego da će HDZ osigurati i financijska sredstva uz EU fonda, kao što su to učinili za rekonstrukciju Rotora koji će uskoro na putu iz grada u zatvor Remetinec osigurati brži i sigurniji prolaz optuženika i zatvorenika.

Ostat će na livadi isti postotak zelene površine kao što je planirano i na području Hipodroma, kako bi se tamo izgradio i Park korupcije, gdje bi se postavili eksponati instalirani na otvoreni prostor u obliku postaja križnog puta koje je gradonačelnik morao prijeći kako bi stigao do točke realizacije svojih poslova i obećanja, od početka karijere do danas. Ista bi se mogla nadopunjati i proširivati, bila bi to izložba koja se konstantno širi, razvija i dopunjava, kao i do sada.”, napisao je Petek na facebooku.

Sretan rođendan gradonačelniče! Poklanjam vam amandman na GUP s planom proširenja zatvora!Nakon što su jučer…

Posted by Renato Petek on Friday, November 22, 2019

Komentiraj