ŠARIĆ “Protiv Litve trebamo Osječane”

hina

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić razgovarao je uoči ključnih kvalifikacijskih dvoboja za SP s FIBA-inim novinarom u Svetom Martinu na Muri, gdje se hrvatski košarkaši već tradicionalno pripremaju, prenosi HRT.

Ovdje imam drugačiji status u usporedbi s Philadelphijom, gdje sam treća ili četvrta opcija. U reprezentaciji sam, uz Bojana, glavni igrač. Nas dvojica moramo se pobrinuti  da svi igrači budu uključeni u igru, što mi potpuno odgovara. Nadam se da ću odigrati dobre utakmice i da ćemo upisati dvije pobjede
, rekao je Šarić.

Prvi izazov bit će Litva u Osijeku, a slijedi Poljska u gostima. Litavci su u komotnoj poziciji, imaju omjer 6-0, odnosno čak tri pobjede više od Hrvatske, pa si mogu priuštiti dolazak na gostovanje bez dvije velike zvijezde, Jonasa Valanciunasa i Domantasa Sabonisa.

Možda su bez nekih važnih igrača, ali oni znaju napasti i s niskom postavom i stvoriti velike probleme suparniku , posebno ako rastegnu naše visoke momke Zupca i Žižića prema vanjskim pozicijama, gdje se oni ne osjećaju ugodno. Mogli bi imati problema, no njih dvojica bit će spremni, a svi mi ostali ćemo im pomoći, rekao je o sudaru prvom protivniku.

Šariću će dvoboj s Litvom u Osijeku probuditi lijepe uspomene, jer u glavnom gradu Slavonije je 2012. s 18 godina debitirao za seniorsku selekciju.

Za Osijek uvijek vidimo kako napuni tribina kad igraju nacionalne selekcije, bilo da je riječ o nogometu ili rukometu. Ljudi ovdje zbilja vole Hrvatsku i pravi su navijači, nadam se da će i nama dati vjetar u jedra
, zaključio je Dario.

Komentiraj