ŠARIĆ “Kada se međusobno poštujete lakše je postići uspjeh i igrati kao momčad”

EPA/ROBERT GHEMENT

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić progovorio je za Eurohoops o neuspjehu hrvatske košarkarške reprezentacije na Eurobasketu i o očekivanjima za novu sezonu u dresu Philadelphije 76′-ersa.

“Teško je razgovarati o tome. Izgubili smo od bolje momčadi. Nismo pokazali karakter, a ponekad je to tako jednostavno. Svatko ima nešto za reći o meni, neki komentari su pozitivni, a drugi su negativni. Na to se na obazirem”, rekao je Šarić dodajući da je bolji od onoga što je pokazao u utakmici osmine finala Eurobasketa protiv Rusije.

“Kada se međusobno poštujete lakše je postići uspjeh i igrati kao momčad. To vidim u Philadelphiji”, kazao je Šarić koji smatra da 76′-ersi imaju materijal za playoff NBA lige te da su spremni za iskorak.

“Na papiru imamo momčad za doigravanje. Ali puno je tu čimbenika, prvenstveno moramo ostati zdravi i tek onda sve treba funkcionirati na parketu. Možete imati 12 dobrih igrača, ali ako stvari ne funkcioniraju na terenu onda sve pada u vodu. Važno je stvoriti kemiju među igračima kako bi svi bili sretni”, objasnio je.

Komentiraj