facebook.com

Sara Renar će nastupiti prije Macy Gray u Tvornici kulture

Sjajna kantautorica Sara Renar će nastupiti prije Macy Gray na koncertu u Tvornici kulture u četvrtak 9. ožujka.

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka glazbenica koja iza sebe ima tri hvaljena studijska izdanja Djeca, Jesen i Tišina koja su joj zacementirala poziciju na regionalnoj sceni.

Upravo je posljednji i aktualni album ‘Tišina’ prikupio samo najbolje recenzije od strane kritike i medija, a za njega je ove godine dobila i dvije nominacije za prestižnu diskografsku nagradu Porin u kategoriji albuma godine i najboljeg albuma alternativne glazbe. U posljednje dvije godine održala je više od 150 nastupa, a sve više nastupa i van granica regije te se upravo nalazi na regionalno-europskoj turneji. Avangadni zvuk koji je predstavila kroz svoje nastupe kao i na posljednja dva albuma stavljaju je u sam vrh nove glazbene scene.

Macy Gray, višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, u Grad Zagreb dolazi na krilima novog albuma ‘Stripped’, a predstavit će i cijeli katalog singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u zadnjih 17 godina.

Novi album je sniman uživo u crkvi u Brooklynu, bez naknadnog miksanja i uređivanja, a odmah po izlasku debitirao je na trećem mjestu Billboard Jazz albuma. Macy i dalje pokazuje vokalnu nadmoć kao i autorsku zrelost, a sebe na novom albumu prvenstveno smatra jazz pjevačicom, dok se svjetski mediji slažu da je napravila remek djelo i s pravom nosi titulu kraljice u glazbenom svijetu. Uz nove autorske pjesme poput Annabelle, The Heart i Lucy, na albumu su uvrštene i nove verziju njezinih megahitova I Try i She Ain’t Right For You…

Vani je i novi single ‘White Man’ u kojem progovara o valu rasnih i rodnih neravnopravnosti koji se trenutno događa u Americi. Single je najava novog albuma koji bi trebao izaći na ljeto.

Ulaznice su u pretprodaji:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
www.eventim.hr
www.entrio.hr

Komentiraj