HINA/ Denis CERIÆ

SANJA SARNAVKA ‘Zakon o pobačaju mogao bi biti restriktivniji’

Aktivistica Sanja Sarnavka u subotu je gostovala u ‘Dnevniku N1 televizije‘ gdje je komentirala inicijativu “Hod za život”.

“Hoda za život”, okupile u Platformi za ženska reproduktivna prava i to pojedinke koje su imale potrebu reći da se ne slažemo s ovim da se donese restriktivan zakon o pobačaju, protiv čega mi jesmo. Mi nikad nikome nismo branili pobačaj, ali ja sam, za razliku od Meri Cetinić i majka i baka dvije djevojčice i meni je neshvatljivo da moje snahe i unuke nemaju prava koja sam imala ja, jer se time omalovažava žene, jer svaka žena vrlo dobro zna da može roditi, ali ako se odluči na pobačaj, koji nitko ne promovira niti misli da je nešto dobro, ali da ima izbor napraviti ga u sigurnim uvjetima” rekla je Sarnavka.

Dodala je i kako je očekivala da će biti privedenih.

“To je procedura, umorna sam užasno. Ne samo da se ništa nije dogodilo, nego moram pohvaliti postupak policije koja se prema nama ponašala vrlo korektno, sve je bilo u demokratskim okvirima. Samo ono što mi je bilo stravično, oni sve moraju ručno raditi, sve ručno unositi, kopirati. Uz sve europske projekte, kako ćemo imati zadovoljnu policiju, kad ništa od digitalizacije niti kompjutorizacije” rekla je aktivistica.

Komentiraj