Sanja Sarnavka: “Ne mogu se načuditi ženama koje obožavaju Milanovića. On im je valjda alfa mužjak”

Peticiju za uuvođenje seksualnog obrazovanja u škole, koju je pokrenuo portal Rec.hr, podržalo je čak šesnaest udruga. Sanja Sarnavka iz Zaklade Solidarna, koja je među udrugama koje podržavaju peticiju, bila je i dugogodišnja aktivistivica udruge B.a.b.e., organizacije za zaštitu ženskih ljudskih prava te promicanje rodne ravnopravnosti, za Slobodnu Dalmaciju kratko je komentirala izjavu predsjednika Zorana Milanovića o pokretu ‘Nisam tražila’.

Milanović je, podsjetimo, rekao da ‘kada zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara”, to baš ne vidi kao nešto čime bi se trebao zanimati. Dodao je da je problem kada to rade žene koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji.

Sanja Sarnavka kaže da joj, kad čuje našeg ‘logoreičnog predsjednika države’, dođe da uzme mokru krpu i da je zamota oko glave da bih spriječila glavobolju koja je hvata kada sluša takve izjave muškaraca.

“Ne mogu se načuditi ženama koje ga, unatoč svemu, obožavaju. A da vidite samo koliko ih je, ne znam, on je valjda tim ženama alfa mužjak, što li. Žalosno je kad vidite što izjavljuju ljudi poput njega i rektora Damira Borasa jer oni su na utjecajnim funkcijama i nekome su uzor”, rekla je Sanja Sarnavka.

Milanović korigirao stav, ali i napao B.a.B.e.: “Poput zaboravljivih holivudskih glumica…”

 

Komentiraj