Sandra Zeljko: Bilo je zabranjeno, ali svoj sam iskaz prepričala Plenkoviću i Božinoviću

Bivša tajnica u Vladi Sandra Zeljko izjavila je danas da je svoj svjedočki iskaz u “aferi dnevnice”, u kojoj je s bivšim predstojnikom ureda premijera Zorana Milanovića Tomislavom Sauchom osumnjičena da je krivotvorila putne naloge oštetivši proračun za milijun kuna, prepričala premijeru Andreju Plenkoviću i potpredsjedniku Vlade Davoru Božinoviću, premda je to bilo zabranjeno.

Kako prenosi Večernji list, Zeljko je pred sudom danas kazala kako je poslije iskaza koji je dala dok je još bila svjedokinja, nakon što se vratila u ured, sve što je ispričala prenijela Andreju Plenkoviću i Davoru Božinoviću, iako je to bilo zabranjeno. “Oni su imali informaciju što se događa. Premijer me je poslao kod svojih odvjetnika, no jedan od tih odvjetnika mi je kazao da ga Saucha želi angažirati kao branitelja pa nisam htjela imati posla s tim odvjetnikom jer nisam željela da Saucha ima informacije o meni”, prenio je Večernji list riječi Sandre Zeljko.

Zanimljivo je pritom da su neki medij svojedobno prenijeli kako je na nekima od spornih putnih naloga i potpis potpredsjednika Vlade Davora Božinovića.

Iskaz Sandre Zeljko iz istrage danas je pregledan i preslušan u sudnici, a potom je Zeljko odgovarala na pitanja. Obranu je prošli tjedan iznio i Saucha, a njih se dvoje terete da su krivotvorili putne naloge te oštetili proračun za milijun kuna. Oboje niječu krivnju, a Sandra Zeljko kazala je da ne razumije za što je se tereti. Rekla je da je putne naloge ispunjavala po Sauchinu usmenom nalogu te da je bila u šoku kada je doznala da je riječ o krivotvorenim putnim nalozima.

 

Komentiraj