SANDRA BENČIĆ: “Dvadeset godina zatiče nas neprirodna nepogoda zvana Milan Bandić”

Dvadeset godina zatiče nas neprirodna nepogoda zvana Milan Bandić. Sad, nakon potresa i poplave, jasno je da je gradonačelnik dvadeset godina “ušminkavao” grad, a zapustio temeljnu komunalnu i stambenu infrastrukturu, izjavila je saborska zastupnica Zeleno lijevog bloka Sandra Benčić, komentirajući danas na N1 štete od poplava u Zagrebu.

U emisiji je sudjelovala s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom, koji je kazao kako je “potres možda porušio i kanalizacijski sustav u Zagrebu”. “Nisam očekivao da će kiša izazvati ovakve poplave u centru Zagreba. Stručne službe grada na terenu su, siguran sam da ćemo do kraja dana imati izvješće”, kazao je Horvat.

On je dodao kako drži da poplavne vode vjerojatno nisu dodatno narušile statiku zgrada već oštećenih u potresu, ali je moguće da su počinjene dodatne štete na krovovima.

Sandra Benčić ustvrdila je kako Milan Bandić provodi “potpuno krivi model upravljanja gradom, u kojemu jedna veća kiša uzrokuje ogromne štete, što se ne bi smjelo događati”. “Infrastruktura je loša, nema održavanja. A sve to građani itekako plaćaju svih ovih dvadeset godina”, kazala je Benčić.

Komentiraj