Odvjetnici Ive Sanbadera Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u ponedjeljak su ispred zgrade Županijskog suda komentirali presude Sanaderu.

“Oslobađajuća presuda nas uopće ne ispunjava nekim posebnim zadovoljstvom, jer po našem stajalištu to djelo nije trebalo biti niti optuženo, a ni u situaciji sa smrću gospodina Mravka nije smjela proći niti optužno vijeće. Mi smo apsolutno očekivali oslobađajuću presudu, jer bi čak i u situaciji gdje se sudi Sanaderu, osuđujuća presuda bila previše”, rekao je Prodanović.

Prodanović je rekao kako očekuje da će Vrhovni sud uvažiti njihove žalbe. “Naravno da idemo do kraja”, rekla je Sloković, koja je rekla da smatra da u aferi Hypo nema obilježja kaznenog djela ratnog profiterstva. “Točno se zna koji oblici postupanja mogu biti kazneno djelo ratnog profiterstva, a ovo je tako ekstenzivno i daleko tumačenje ove pravne norme da ja smatram da nije prihvatljivo”, rekla je Sloković.

Sloković je dodala kako je Sanaderu sva imovina blokirana. Istaknula je da će Sanader taj iznos eventualno morati vratiti nakon pravomoćnosti presude, ali i dodala da ne zna ima li on na raspolaganju toliko novca. “Njemu je sva imovina blokirana, ako takav ishod bude, onda će se sredstva namiriti iz imovine. Kaznu je duplo skoro odslužio”, rekla je Sloković.

Komentiraj