Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u utorak je, nakon izlaska sa Županijskog suda, gdje je nastavljeno suđenje u slučaju Fimi media, kratko odgovarao na novinarska pitanja. Slučaj Ina-MOL nije želio komentirati, samo je kazao kako je odluka o arbitraži njemu satisfakcija onoga što je govorio, prenosi N1.

“Tko je izgubio? Izgubio je onaj koji je cijelu priču započeo pred Međunarodnom arbitražom Ujedinjenih naroda na temelju Ježićeve izjave. A Ježić je lažni svjedok, to sam govorio i ovdje, a sve ono što sam govorio ovdje na sudu, to sam govorio i na arbitraži. Pitanje je tko je izgubio, ja mislim da je istina dobila”, rekao je Sanader.

Poručio je kako Ježić laže. “Osim toga, tih 5 milijuna za koje oni govore, da je MOL potplatio bivšega premijera, to jest mene, imam pitanje – a gdje su tih 5 milijuna?”, pitao je Sanader. Dodao je kako je priču oko arbitraže pokrenula Vlada Zorana Milanovića na temelju Ježićeve izjave, a u politici se arbitraža isticala kao zaštita nacionalnog interesa.

“Kako se može formulirati nacionalni interes na temelju lažnoga svjedoka?”, kazao je Sanader. Upitan je li spreman za suđenje, rekao je kako je nakon teške bolesti u postupku rehabilitacije te kako se osjeća dobro.

Komentiraj