Samsung vratio u prodaju model Galaxy Note 7

EPA/JANNIS MATTAR

Samsungov pametni telefon Galaxy Note 7 ponovno je u prodaji u Južnoj Koreji, gotovo mjesec dana nakon što je taj elektronički div bio prisiljen obustaviti prodaju zbog slučajeva u kojima su se baterije mobilnog uređaja zapalile za vrijeme punjenja.

U novim modelima baterije su zamijenjene, rekao je glasnogovornik. Model će se ponovno prodavati u Europi od 28. listopada.

Samsung je obustavio prodaju tog modela početkom prošlog mjeseca nakon priznanja slučajeva u kojima je tzv. fablet, prvotno lansiran 19. kolovoza i prodan u nekoliko zemalja, za vrijeme punjenja baterije bio zahvaćen plamenom. Nekoliko zrakoplovnih tvrtki zabranilo je putnicima da ih unose u zrakoplov.

Tvrtka je objavila da je obuhvaćeno 2.5 milijuna telefona i svim je kupcima ponuđena zamjena, među njima 1.4 milijuna kupaca samo u Južnoj Koreji i SAD-u.

Model Galaxy Note 7 je najnoviji uređaj iz Samsungove serije takozvanih fableta, pametnih telefona s vrlo velikim ekranima. Samsung je također u Note 7 dodao čitač šarenice koji omogućuje korisnicima otključavanje telefona skeniranjem oka.

Komentiraj