Samsung

SAMSUNG Nove tehnologije i funkcionalan dizajn za pranje rublja bez problema

Tvrtka Samsung je najavila novu tehnologiju pranja rublja QuickDrive koja će biti službeno predstavljena na Sajmu IFA 2017 u Gradu Berlinu.

U samom središtu stroja za pranje rublja WW8800M je Samsungova QuickDrive tehnologija, koja potrošačima omogućuje da dramatično smanje vrijeme potrebno za pranje rublja, čak za pola, uz smanjenu potrošnju energije za 20 posto (1). Na postavki Super Speed dnevna količina rublja završava s pranjem za samo 39 minuta, nudeći potrošačima rješenje za uštedu vremena koje su oduvijek željeli, bez smanjenja performansi pranja (1), energetske učinkovitosti, njege tkanine i trajnosti.

“QuickDrive donosi preobrat u pranju rublja, dramatično skraćujući vrijeme potrebno za pranje te na taj način potrošači imaju više vremena za uživanje. Novi stroj za pranje rublja WW8800M koristi QuickDrive tehnologiju kako bi pružio brzu i moćnu učinkovitost pranja, s nizom tehnologija i pametne funkcionalnosti koje olakšavaju pranje rublja”, naglašava B.S. Suh, izvršni potpredsjednik poslovne jedinice Digital Appliances u Samsung Electronics.

Jedinstveni bubanj Q-Drum sastoji se od velikog glavnog bubnja i stražnje ploče koja se okreće zasebno. Za razliku od konvencionalnih strojeva koji tijekom ciklusa odjeću pomiču gore-dolje, WW8800M pomiče odjeću od vrha do dna bubnja, a stražnja ploča uvodi pokret kojim se odjeća miče naprijed-nazad. Tako nastaje ovo dinamično djelovanje potaknuto dvostrukim silama koje brzo, nježno i temeljito uklanjaju prljavštinu kako bi pružile intenzivan i potpun ciklus pranja.

Izvanrednu QuickDrive tehnologiju nezavisno je testirao Intertek, najveća svjetska organizacija za testiranje i inspekciju. Intertek je potvrdio da QuickDrive tehnologija pruža istu razinu performansi čišćenja i njege tkanina kao i postojeći proizvodi, dok istovremeno smanjuju vrijeme pranja.

Od drugih tehnologija istaknimo EcoBubble, koji omogućuje snažnu učinkovitost pranja miješanjem zraka i vode kako bi se stvorili mjehurići deterdženta koji prodiru u tkanine brže i povećavaju učinke deterdženata, čak i pri niskim temperaturama. Stroj za pranje rublja WW8800M je spreman i za IoT te dolazi s AI pomoćnikom pod nazivom Q-rator, koji ima tri ključne pametne značajke koje pomažu u upravljanju rubljem na praktičniji način.

Laundry Planner omogućuje potrošačima da upravljaju vremenom završetka pranja rublja, dajući im slobodu da dnevni raspored organiziraju po svojim uvjetima.

Laundry Recipe značajka daje automatske preporuke za optimalne cikluse pranja na temelju informacija kao što su boja, vrsta tkanine i stupanj onečišćenja koju je unio korisnik, čime se eliminira potreba za nagađanjem o tome koji je ciklus najbolji.

HomeCare Wizard prati stroj za rublje daljinski i proaktivno upozorava korisnike o potencijalnim problemima te pruža brzu podršku za rješavanje problema.

WW8800M dolazi s inovativnim AddWash značajkama koje korisnicima omogućuju dodavanje odjeće bilo kad tijekom ciklusa (2). Od zaboravljene čarape do osjetljivog odjevnog predmeta (3) koji se treba ubaciti kasnije u ciklusu, a AddWash čak dopušta korisnicima dodavanje deterdženta ili omekšivača naknadno. Kombinacija značajki Q-rator i AddWash stvara sinergični učinak koji osigurava dodatnu praktičnost i pojednostavnjuje pranje.

Inovativan stroj za pranje rublja je dizajniran za dugotrajnu izvedbu. Opremljen Samsungovom Digital Inverter tehnologijom, WW8800M smanjuje buku i pomaže u smanjenju potrošnje energije, dok istovremeno pruža izvanrednu izdržljivost (4), čime se omogućuje održavanje izvanrednih performansi pranja i njege tkanina.

Tu su i dvije različite značajke za uštedu energije, uključujući mogućnost uštede do 50 posto više energije od najvišeg standarda energetske učinkovitosti A+++ za ciklus pranja (5).

Također koristi Ceramic Heater+ s novom vrstom anti-adhezijskog premaza koji osigurava do 55 posto manje nakupljanje kamenca od konvencionalnih keramičkih grijača (6), pomažući da grijač održi svoje performanse dulje s više izdržljivosti.

Izložbeni prostor tvrtke Samsung Electronics bit će otvoren od 1. do 6.09. na Sajmu IFA 2017 u City Cube Berlin, na razini 2.

(1) Ispitano na WW8800M u usporedbi sa Samsung WW8500K. Štedi 50 posto vremena kod pranja na ciklusima Cotton (40℃, pola punjenja) i eCotton uz performanse pranja unutar ± 2 posto. Štedi 20 posto energije na ciklusima Cotton (40℃, pola punjenja) i Super Speed (40℃, punjenje od 5 kg), na temelju Intertekovih podataka.
(2) The Add Wash vratašca mogu se otvoriti jedino kad je temperature u bubnju ispod 50°C.
(3) Mogu se dodati samo predmeti od tkanine, odjeća, deterdžent i omekšivač.
(4) Ima certifikat o izdržljivosti od 20 godina koji dodjeljuje Udruga za električne, elektroničke i informacijske tehnologije iz Njemačke (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE).
(5) e-Cotton energetsko ocjenjivanja temeljeno na standardu EU Energy Label.
(6) Ispitano na Ceramic Heater+ u usporedbi s originalnim Samsungovim konvencionalnim grijačem WF60F4E0N0W / ET, temeljenim na samostalnom testiranju u tvrdoj vodi s izjenama težine.

Komentiraj