Samsung

SAMSUNG GALAXY NOTE EDGE stigao u Hrvatsku

[quote_box_center]

  • Posebnost se odnosi na zakrivljen i funkcionalan zaslon
  • Istaknimo i stražnju 16-megapikselna kameru
  • Predstavljeni su i Samsung Galaxy A5 te Galaxy A3

[/quote_box_center]

Samsung predstavljanje

Dugo očekivani pametni telefon, ili bolje rečeno phablet što je kombinacija pametnog telefona i tableta, Samsung Galaxy Note Edge premijerno je u četvrtak predstavljen u Hrvatskoj. Cijena ovog uređaja u slobodnoj prodaji će se kretati oko sedam tisuća kuna, a njegova posebnost se odnosi na zakrivljen i funkcionalan zaslon. Unaprijeđen je i S-Pen olovka te stražnja 16-megapikselna kamera. Za razliku od ostalih pametnih telefona, zakrivljeni dio zaslona Note Edgea korisniku omogućava pristup često korištenim aplikacijama, upozorenjima i funkcionalnostima uređaja.

galaxy_note_edge_side_display

Osim Galaxy Note Edgea, predstavljeni su  pametni telefoni Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3, nova generacija pametnih telefona s unaprijeđenom funkcionalnosti za društvene mreže.

samsung_A5
Foto: Samsung
samsung_A3
Foto: Samsung

„Galaxy Note Edge daje sasvim novi pogled na iskustvo rada u pokretu“, izjavio je na predstavljanju uređaja je Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u hrvatskom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics.

Dodao je da se radi o svojevrsnom zaokretu u proizvodnji pametnih telefona u Samsungu jer cijelu novu A seriju pametnih telefona, Samsung Galaxy A5 i Galaxy A3 krasi metalno kućište dok su se do sada proizvodili u kombinaciji metala i plastike.

Novi uređaj u Note seriji ima izuzetan zakrivljen zaslon, kao i unaprijeđenu S-Pen olovku i 16-megapikselnu kameru. Upečatljiv zaslon nudi visoku razlučivost za još bolji prikaz sadržaja, dok bočni dio zaslona jednostavnim potezom prsta omogućava pristup često korištenim aplikacijama, upozorenjima i funkcionalnostima uređaja. Na bridu je moguće vidjeti obavijesti čak i kada glavni zaslon služi za prikaz video-sadržaja.

Budući korisnici Galaxy Note Edgea će zahvaljujući velikom zaslonu te funkciji Multi Window, moći odabrati kako će prikazati aktivnu aplikaciju. Bilo s cijelim, podijeljenim ili skočnim prozorom te prema potrebi jednim dodirom jednostavno izmijeniti njezinu veličinu i položaj na ekranu. Unaprijeđenost S Pen olovke se odnosi na olakšanu upotrebu prirodnijim potezima koji oponašaju pisanje po papiru. Također omogućava korisnicima jednostavno stvaranje i prikupljanje sadržaja uz Air Command funkciju te druge intuitivne značajke poput Action Memo, Screen Write, Image Clip i Smart Select.

Prednja kamera dolazi s kutom snimanja od 90 stupnjeva te širokim kutom do 120 stupnjeva, a uz Snap Note funkciju, kamerom je moguće fotografirati i svoje bilješke s papira ili ploče te ih jednostavno pretvoriti u S Note bilješke.

U Galaxy Note Edge ugrađeni su mikrofoni koji poništavaju pozadinsku buku u glasnijem okruženju a poboljšani čitač otiska prsta nudi unaprijeđenu zaštitu osobnih podataka.

Komentiraj

Source:NACIONAL