HINA

SAMOUBOJSTVO U SPLITU Ubio se jer je tvrdio da mu je maloljetna kći silovana, a pravosuđe nije poduzelo ništa

Nakon višesatnog pregovaranja s policijom jučer se na plaži Kaštelet u Splitu ubio 54-godišnji muškarac. Ubio se aktiviranjem ručne bombe oko 19:40 sati, potvrdila je policija.

Pregovori policije i muškarca trajali su satima. Sve je počelo poslijepodne, kada je muškarac prvo nazvao Operativno dežurstvo policije, predstavio se i kazao: “Halo, imamo bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da netko ne nastrada”. Policija je u međuvremenu ispraznila plažu, a nakon pregovora s muškarcem koji su potrajali dulje od dva sata, muškarac je aktivirao bombu i raznio se.

Iako motiv samoubojstva isprva nije bio poznat, doznaje se da je motiv bila njegova ogorčenost na hrvatsko pravosuđe zbog slučaja spolnog zlostavljanja njegove kćeri iz 2009. godine.

Pomorac T.K. koji si je jučer oduzeo život, još je 2009. godine podnio prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za spolno zlostavljanje njegove tada maloljetne kćeri. Za zlostavljanje je optužio svog poznanika, inače profesora u Splitu. Kada je doznao da od prijave neće biti ništa, jer navodno nije dokazana upotreba sile, izgubio je živce te jednom prilikom došao pred vrata kuće tog poznanika s mačetom i vikao “Pedofilčino, ubit ću te”. Optužio ga je da je odveo njegovu tada 16-godišnju kći na kupanje, nakon toga je doveo u šator, dirao je po intimnim dijelovima tijela i u njih gurao prste. T.K. bio je ogorčen na pravosudni sustav te je smatrao da je sustav zakazao kada nije učinio ništa u slučaju njegove kćeri.

Zbog prijetnji mačetom pomorac je 2012. godine nepravomoćno na Općinskom sudu u Splitu osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana.

“Moj slučaj sud je okončao vrlo brzo nepravomoćnom presudom, dok je u slučaju profesora, gdje je žrtva moja kći, održano samo jedno sudsko ročište i postupak je daleko od okončanja”, ispričao je tada za Slobodnu Dalmaciju ogorčeni muškarac.

“Ja sam obišao cijeli svijet, ali mislim da nema ovako nakaradne države i pravosuđa kao naše. Kada sam nakon devet mjeseci od tog nesretnog događaja konačno saznao za njega, otišao sam na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu prijaviti silovanje.

Kada mi je zamjenica zadužena sa slučaj rekla da tu nema silovanja jer moja djevojčica tome monstrumu nije u šatoru rekla ‘ne!’ i nije se uopće opirala dok joj je to sve radio, već sam bio toliko potresen da nisam znao gdje sam. Kad me je tužiteljica podučila: ‘Da je samo vaša kći rekla ne, to bi bilo silovanje, ovako to nije’ te me je posavjetovala da idući put dođemo na ŽDO moja žena, djevojčica i ja, pa da će već ona nešto vidjeti, poludio sam”, pričao je.

Ispričao je i da je profesorova žena rekla njegovoj da mu se kći nije protivila da taj dan ide s njenim mužem na more. “Kao da je normalno da ona sa 16 godina u osobi od 55 godina vidi nekog partnera, ma to je bolesno. Ja i tu ženu krivim za sve ovo, ali tužiteljstvo očito tako ne smatra pa je diglo optužni prijedlog samo protiv njega”, kazao je.

Komentiraj