Josip Regović

Samopouzdanje je bilo ključno da Nacional osvoji prvenstvo

 

Nije bilo nikakve sumnje da je malonogometni klub Nacional najveći favorit za osvajanje prvenstva Hrvatske u futsalu, što su potvrdili kada su u subotu treći put pobijedili MNK Split u finalu doigravanja, ali slična je situacija bila i prošle godine, pa je Nacional ispao u polufinalu doigravanja. Zato ni ne čudi što nam je Robert Grdović, trener Nacionala, priznao kako je pritisak na njemu i igračima ove sezone bio ogroman jer se prošlogodišnji propust nije smio ponoviti. I doista, Nacional je regularni dio prvenstva završio na prvom mjestu, u finalu doigravanja, u prvoj utakmici koja se igrala u Zagrebu, Split je pobijedio. Domaći poraz, priznaje Grdović, stvorio je dodatni pritisak, ali u sljedeće tri utakmice Nacional je pobijedio tri puta i osvojio prvenstvo.

Grdović kaže kako je samopouzdanje stiglo prije nepuna dva mjeseca kada je Nacional osvojio kup, pobijedivši u finalu dubrovački Square. Upravo to samopouzdanje bilo je ključno da se prebrodi iznenađujući poraz od Splita u prvoj utakmici finala prvenstva. A to samopouzdanje pokazalo se ključnim u posljednjoj utakmici finala. Nacional je vodio u produžecima s 2:1, da bi samo četiri sekunde prije kraja Split izjednačio, zbog čega su se izvodili penali. “Bio sam u šoku nakon primljenog gola, ali nisam se bojao, vjerovao sam u našu psihološku prednost, iako je poznato da momčad koja izjednači u posljednjim trenucima utakmice najčešće pobijedi nakon izvođenja penala”, tvrdi Grdović. A da bi ove godine postao prvak, Nacional se prošlog ljeta pojačao s dva srpska malonogometaša, kapetanom srpske reprezentacije Mladenom Kocićem te Borkom Surudžićem.

[quote_box_center]

  • Zato ni ne čudi što nam je Robert Grdović, trener Nacionala, priznao kako je pritisak na njemu i igračima ove sezone bio ogroman jer se prošlogodišnji propust nije smio ponoviti.
  • I doista, Nacional je regularni dio prvenstva završio na prvom mjestu, u finalu doigravanja, u prvoj utakmici koja se igrala u Zagrebu, Split je pobijedio.
  • Domaći poraz, priznaje Grdović, stvorio je dodatni pritisak, ali u sljedeće tri utakmice Nacional je pobijedio tri puta i osvojio prvenstvo.

[/quote_box_center]

Obojica su igrali za najbolji srpski klub Ekonomac i potpisali su za Nacional, iako su imali brojne ponude iz drugih europskih klubova. Uz to, prošlog ljeta se iz Italije vratio hrvatski reprezentativac Tihomir Novak i potpisao za Nacional, a kada je početkom ove godine isto napravio i Robert Grbeša, bilo je jasno da je Nacional velik favorit za osvajanje prvenstva. “Srpski igrači su donijeli kvalitetu i iskustvo, Kocić je nevjerojatan dribler, neviđen na našim prostorima, Surudžić je sjajan napadač, ujedno i dobri duh svlačionice. Tihomir Novak je naš najpolivalentniji igrač, dok je Korab Morina dao samopouzdanje cijeloj momčadi, naročito u obrambenom dijelu”, istaknuo je Grdović ključne igrače svoje momčadi, dodajući kako s takvim igračima nije smio ne osvojiti prvenstvo.

Trener Robert Grdović i srpska zvijezda Mladen Kocić čitaju Nacional FOTO: Josip Regović
Trener Robert Grdović i srpska zvijezda Mladen Kocić čitaju Nacional
FOTO: Josip Regović

Naravno, već su počeli planovi za pripremanje momčadi za malonogometnu Ligu prvaka. “Naš predsjednik Ivica Đolo već je najavio pohod na Final Four Lige prvaka. Ako zadržimo ovu momčad i dovedemo trojicu vrhunskih nogometaša, ulazak u Final Four nije nemoguć“, zaključio je Grdović.

Komentiraj