SAMOBORSKI FAŠNIK: Samoborski osnovnoškolci maštoviti u kostimima i u nastupu

FaH

Samobor je u nedjelju bio “rezerviran” za maškare samoborskih osnovnih škola koje su u ove godine, na 190. Samoborskom fašniku, pokazale izuzetnu maštovitost u izradi kostima i nastupu na pozornici.

 Svojim sugrađanima i njihovim gostima, predstavili su se osnovnoškolci iz nekoliko osnovnih škola:  OŠ Samobor, OŠ Rude, OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠ Bogumila Tonija.
 Bilo je tu mnoštvo motiva: od ugroženih životinjskih vrsta, Bergmana iz rudnika, ptičjeg doma i ptica, do crvrčaka i mrava i raznih muzičkih instrumenata, Fašniku za rođendan.
 Svi su zaslužili zahvalnice i pohvale za nastup, budno praćeni od strane brojnih posjetitelja na ‘Trgu fašničkih velikana’.
 Da sve protekne u veselom raspoloženju pobrinuli su se na pozornici Klaun Ludek i dječja Sraka. Bilo je smijeha i zabave i pjesme za što su zaduženi mališani iz Dječjeg zbora “Smješak” i  pjevačica Kim Verson.
 Djeca su ovog vikenda na ‘Trgu srakinih mališana’ mogli sudjelvaoti u Legići igraonica i radionica te pogledati predstave Šarenog svijata.
 Na samoborskom fašniku gostovali su grupa iz Trogira i Tamburaški sastav “Od sumraka do zore”, a na kraju dana bit će izabrana najbolja masku ovogodišnjeg Fašnika, u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, a večer će zaključiti sastav “Rockfeleri”.

Komentiraj