Samobor prvi u Hrvatskoj u vrtiće implementirao aplikaciju Okitoki

Samobor slovi kao jedan od najprivlačnijih gradova za obiteljski život te ujedno ima status Grada prijatelja djece što znači da je ocijenjen kao iznimno pozitivna okolina za rast i razvoj djece.

Uz povećanje kapaciteta vrtića, grad sustavno podiže kvalitetu usluge vrtića, a pravodobna informiranost roditelja o tome kako se njegove dijete snalazi, osjeća i napreduje u vrtiću je u interesu i djece i roditelja i odgajatelja. Zato nije iznenađenje da je Grad Samobor prvi u Hrvatskoj prepoznao važnost Okitoki platforme obzirom da ista omogućava kvalitetnu komunikaciju i lakše upravljanje vrtićima te omogućuje bržu i pravodobniju komunikaciju odgojitelja i roditelja djece u najosjetljivijoj vrtićkoj dobi.

Okitoki je prva i vodeća hrvatska digitalna platforma za dječje vrtiće, usklađena s GDPR regulativama,  koja omogućava digitalizaciju poslovnih procesa vrtića, uz osobit naglasak na izravnu komunikaciju odgojitelja i roditelja. Djeluje kao zatvorena društvena mreža za komunikaciju vrtića i roditelja, u kojoj su svi podaci djece, njihove slike i video zapisi, sigurni i vidljivi samo roditeljima i zaposlenicima vrtića.

O funkcioniranju i implementaciji aplikacije Okitoki u Dječji vrtić Grigor Vitez  govorila je ravnateljica Josipa Milaković.

„Nakon faze implementacije, od siječnja 2023., aplikacija Okitoki u redovitoj je uporabi za kvalitetniju, bržu i učinkovitiju komunikaciju između odgojitelja i roditelja. Implementacija Okitoki platforme odvijala se u fazama, a započela je 2022. godine edukacijom zaposlenika dječjih vrtića s ciljem da što detaljnije upoznaju platformu i način njenog korištenja. S početkom ove godine završila je faza implementacije i prilagodbe te su vrtići postali spremni za fazu aktivnog korištenja, odnosno započeo je proces uključivanja roditelja i skrbnika u proces komunikacije, čime oni ostvaruju bolji uvid u sve što se događa u vrtiću pa tako u realnom vremenu mogu postaviti pitanje, uputiti pohvalu ili sugestiju te dobiti povratnu informaciju. Velika većina roditelja u Dječjem vrtiću Grigor Vitez koristi aplikaciju i jako su zadovoljni.  Okitoki funkcionira kao društvena mreža zatvorenog tipa pa je sve što se objavljuje dostupno isključivo roditeljima i zaposlenicima vrtića. Aplikacija omogućava roditeljima da budu bolje povezani s odgojiteljima i time pomažu u odgojnom procesu koji se odvija u vrtiću te budu trenutno informirani o problemima, bolestima i ostalim situacijama“  – naglasila je Josipa Milaković  te pokazala kako se registrirati i kako aplikacija funkcionira.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner