SAMO NEKOLIKO SATI PRIJE UTAKMICE Panika u Parizu, policija izvela kontroliranu eksploziju

EPA/ETIENNE LAURENT

Samo nekoliko sati prije posljednje četvrtfinalne utakmice Europskog prvenstva u Francuskoj između Francuske i Islanda, pored stadiona Stade de France u Parizu odjeknula je eksplozija, pišu francuski mediji koji dodaju da je riječ o kontroliranoj eksploziji. Francuska je policija navodno uništila sumnjivo vozilo koje se nalazilo u blizini stadiona.

Navijači koji su se okupljali u blizini rekli su da su čuli zvuk eksplozije i da ih je policija upozorila da se više ne približavaju

https://www.youtube.com/watch?v=CSJOQ39hbG4

Lokalni mediji javljaju kako je izvedena kontrolirana eksplozija na praznom automobilu, kojeg je policija identificirala kao sumnjivog. Policijska glasnogovornica demantirala je napise medija o tome da je uništen cijeli automobil. Kaže kako su policijske snage nasilno otvorile vrata automobila koji je bio parkiran u zoni u kojoj je parkiranje zabranjeno. Nema izvještaja o ozljedama.

Francuska je u stanju pripravnosti, zbog prijetnji Islamske države da će tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj izvršiti terorističke napade. Još uvijek nema detalja oko uništenog automobila, kao ni da li je u njemu bilo eksploziva.

Isti stadion bio je meta terorističkih napada u studenom prošle godine, kada se bombaš samoubojica raznio ispred stadiona, na kojem se odigravala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke.

Komentiraj