Samit EU-a odgođen za sljedeći tjedan

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel odgodio je sastanak na vrhu država članica EU-a koji je bio predviđen za četvrtak i petak, 24. i 25. rujna za 1. i 2. listopada jer je jedna osoba s kojom je bio u kontaktu zaražena koronavirusom, objavio je njegov glasnogovornik.
“Predsjednik Europskog vijeća odlučio je odgoditi izvanredni sastanak na vrhu predviđen 24. i 25. rujna za 1. i 2. listopada”, poručio je preko Twittera njegov glasnogovornik Barend Leyts.

Glasnogovornik dodaje da je Michel danas doznao da je osoba zadužena za sigurnost s kojom je bio u bliskom kontaktu prošli tjedan pozitivna na koronavirus.

“Predsjednik se redovito testira, a jučer je test bio negativan. Poštujući belgijska pravila, on je od danas u karanteni”, kaže Barend Leyts.

Glavna tema sastanka na vrhu koji je sada odgođen jest strateška rasprava o odnosima EU-a s Turskom, s čim je tijesno povezano i pitanje sankcija protiv bjeloruskog režima.

Naime, Cipar blokira uvođenje sankcija protiv Bjelorusije tražeći da se uvedu sankcije protiv Turske zbog njezina istraživanja nafte i plina u ciparskim vodama.

Komentiraj