SAMANTA FABRIS “Fokusirane smo na pobjedu u susretu protiv Estonije”

Unatoč jučerašnjem porazu od favoriziranog Azerbajdžana, hrvatske odbojkaške reprezentativke u dobrom raspoloženju dočekuju današnju utakmicu s Estonijom (18 sati).

“Azerbajdžan je bio četvrti na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. To je ekipa koja ima jake igračice poput Rahimove, Bajramove i Samadove, koje igraju godinama u velikim klubovima. Odigrali smo jednu odličnu i borbenu utakmicu u kojoj je na kraju presudila sreća, ali i neiskustvo o čemu svjedoči podatak da Azerbajdžan nije napravio niti jednu pogrešku u petom setu”, kazao je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić i dodao:
“Stanje u ekipi je i dalje dobro i pozitivno. Estonija je ekipa koja nije za podcijeniti, no u ovoj skupini su najslabije i sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje. Danas moramo što manje griješiti i nakon dva dana skupiti četiri boda i čekati Nizozemsku u ponedjeljak. Što se grupe tiče i Rumunjska i Mađarska su dobre ekipe, mi samo moramo igrati za stepenicu više.”

Hrvatske odbojkašice su u petak u Budimpešti u prvom kolu skupine C Europskog prvenstva protiv favoriziranog Azerbajdžana izgubile sa 2-3 (13-25, 25-20, 25-22, 24-26, 15-17), iako su vodile 2-1 u setovima, a u petom setu su dva puta imale tri poena prednosti.
U redovima Hrvatske najbolja je bila kapetanica Samanta Fabris sa 31 poenom. Martina Šamadan ostvarila je 17, a Beta Dumančić 13 poena.

“Što se tiče utakmice s Estonijom, nikoga ne podcjenjujemo i moramo pokazati igru kakvu smo igrale u zadnja četiri seta protiv Azerbajdžana. Mislim da s tom igrom možemo daleko dogurati. Prva utakmica nije nas obeshrabrila, fokusirane smo na današnju pobjedu”, izjavila je Samanta Fabris.

Nakon Estonije odbojkašice Hrvatske igrat će protiv Nizozemske (26. kolovoza), Rumunjske (27. kolovoza) i sa Mađarskom (28. kolovoza).

Na EP-u, koje se održava od 23. kolovoza do 8. rujna, sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine. Četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala. Domaćinstvo dijele četiri zemlje Turska (Ankara), Poljska (Lodz), Mađarska (Budimpešta) i Slovačka (Bratislava). Polufinale i finale održat će se u Turskoj.

 

Rezultati prvog kola Europskog prvenstva za odbojkašice, skupina C (Budimpešta):
 Hrvatska - Azerbajdžan 2-3 (13-25, 25-20, 25-22, 24-26, 15-17)
 Nizozemska - Rumunjska 3-0 (25-21, 25-18, 25-9)
 Mađarska - Estonija    3-0 (25-15, 25-17, 25-15)

Komentiraj