Sam se izborio za slobodu: Legendarni odbjegli bik Joza uživa u novom domu

Bik Joza krajem studenog postao je jedna od najvećih medijskih zvijezda, nakon što je prilikom regularnog izlaska iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada u Slatini, uspio probiti sigurnosnu žicu i pobjeći. U potragu za bikom koji je postao legenda u Slavoniji uključili su se i građani, a Joza je pronađen nakon nekoliko dana lutanja i slobode.

“Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio”, rekao je nakon što je Joza vraćen predsjednik Uprave Mesoprerade Slavko Mađarić.

Joza danas s novim vlasnikom uživa na mjestu nekadašnje pustare gdje se danas prostire agro – turističko imanje Višnjica s bogatom ruralnom baštinom, a uređeno u skladu s tradicijom. Imanje je smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, pokraj grada Slatine.

“Društvo će mu u ograđenim pašnjacima praviti konji, a djelatnici pustare pružit će mu cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja. Bit će to ugodno društvo biku Jozi i lijepa turistička atrakcija za sve naše male i velike posjetitelje, koje s nestrpljenjem očekujemo. Do tada biku Jozi želimo veselu dobrodošlicu”, rekao je Igor Krpačić, direktor pustare Višnjica.

PHOTO: Mesoprerada

Komentiraj