Sam Mendes želi vidjeti ženu kako režira novog Jamesa Bonda

Sam Mendes, redatelj koji je režirao dva James Bond filma, a to su „Skyfall“ (2015) i „Spectre“ (2012), smatra kako bi bilo predivno vidjeti ženu na mjestu redatelja slijedećeg filma o tajnom agentu 007. I dok se u medijima i javnosti vodi rasprava treba li, nakon odlaska Daniela Craiga, žena dobiti ulogu Jamesa Bonda, Mendes smatra kako je vrijeme da žena zasjedne iza kamere.

„Uopće ne zavidim producentici Barbari Broccoli na situaciji u kojoj se našla nakon odlaska Daniela Craiga. Zahvaljujući Craigu, ta je filmska franšiza ojačana, toliko da će mladom glumcu biti jako teško ući u nju kao novi James Bond“, smatra Mendes koji je obasnio kako smatra da treba doći do evolucije kod izbora novog glumca koji će glumiti Bonda ali i kod izbora redatelja. „Bilo bi predivno vidjeti ženu kako režira Bonda“, ustvrdio je Mendes.

Daniel Craig postao je James Bond 2006. godine te je napustio tu ulogu nakon 15 godina i pet filmova. On je u diskusiji na temu treba li žena dobiti ulogu Jamesa Bonda rekao kako u toj franšizi postoje bolje uloge za žene i za glumce obojene kože. „Zašto bi žena glumila Jamesa Bonda kada u filmu postoje uloge jednako dobre kao ona Jamesa Bonda, ali za žene?“, upitao je Daniel Craig. Producentica Barbara Broccoli kazala je kako vjeruje u likove napisane za žene a ne u muške likove koje bi glumile žene.

Tom Hardy, Idris Elba i Regé-Jean Page predvode podužu listu glumaca koji se spominju kao mogući nasljednici Daniela Craiga u ulozi Jamesa Bonda.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner