Sam Allardyce odlazi iz WBA: Ponuda za ostanak u klubu je dobra, ali ja sam trener za kratke staze

Navijačima West Bromwich Albiona nije se svidjelo kada je uprava ovog kluba 16. prosinca 2020. godine smijenila Slavena Bilića koji je prethodno prilično iznenađujuće uveo klub u Premier ligu, i za novog trenera postavila Sama Allardycea. Međutim, vodeći ljudi WBA imali su jedan snažni argument: Big Sam, kako je nadimak ovog 67-godišnjeg trenera, sa svojim momčadima, a bilo ih je osam u najvišem rangu engleskog npogometa, nikada nije ispao iz lige i kroz godine se prometnuo u pravog stručnjaka za osiguravanje ligaškog ostanka.

Međutim, svakoj seriji dođe kraj.

Porazom od Arsenala 9. svibnja WBA je definitivno izgubio sve šanse za ostanak u Premier ligi, i nakon samo jedne sezone u elitnom društvu vraća se u Championship. Međutim, u upravi kluba očito nisu potpuno nezadovoljni, pa su Allardyceu ponudili produženje suradnje. Međutim…

„WBA mi je ponudio dobru opciju za ostanak koja pokazuje ambicioznost kluba. Ipak, nakon ozbiljnog razmišljanja, odlučio sam ne prihvatiti ponudu. Ukoliko bi ostao i ako sa klubom opet uđemo u Premier ligu, to bi znači da ostajem ovdje još jednu dodatnu sezonu, a to je ono što u ovom momentu ne mogu obećati. Ja sam manager za kratke staze, i to se za mene zna“.

Kolo prije kraja sezone WBA je na predzadnjem mjestu sa 26 bodova, dok je 17-plasirani Burnley, prvi iznad zone ispadanja, na 39 bodova. Bilić je vodio WBA u prvih 13 kola u kojima je osvojio 7 bodova, dok je Allardyce u 24 utakmice osvojio 19 bodova.

Sam Allardyce je u trenerskoj karijeri vodio Blackburn, West Ham, Sunderland, Newcastle, Bolton, Everton… ali je posebno poznat po činjenici da je 2016. godine bio izbornik Engleske kroz samo 67 dana i jednu utakmicu. Razlog? Novinarima Telegrapha je, misleći da se radi o poslovnim ljudima s Dalekog istoka, ponudio „savjete“ kako izbjeći pravila prilikom transfera igrača, a za to je tražio 400.000 funti. Naravno, čim je ovo izašlo u javnost, Big Sam je postao bivši izbornik.

Komentiraj