Davor Puklavec/PIXSELL

SALMONELA S tržišta se povlače zamrznuta pileća prsa tajlandskog proizvođača

Hrvatska agencija za hranu u petak je na svojim stranicama objavila kako je Ministarstvo poljoprivrede s tržišta povuklo i opozvalo proizvod ‘Zamrznuta pileća prsa – polovice bez kosti i kože, soljena min. 1,2%, težine 2 kg, LOT 861704, datuma smrzavanja 28.09.2016., najbolje upotrijebiti do 28.09.2018., proizvođača Central Poultry Processing Co. Ltd. 7/3 Moo 1 Paholyothin Highway Km 33 Klong luang, Pathumthan, Tajland’, radi utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella Stanley.

Ministarstvo poljoprivrede, navodi se, u četvrtak je putem EU RASFF sustava obaviješteno da je tijekom službene kontrole u Republici Sloveniji u predmetnom proizvodu utvrđena prisutnost bakterije Salmonella Stanley. Inspekcijskim nadzorom veterinarske inspekcije utvrđeno je da se proizvod nalazi i na tržištu Republike Hrvatske, a distribuciju istog proveo je subjekt u poslovanju s hranom BERMES d.o.o., Zagorska 14, Donja Pušća.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu i u tijeku je povlačenje proizvoda sa tržišta.

Komentiraj