SALMAN “Ubojstvo Khashoggija je gnusan zločin”

epa

Prijestolonasljednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman nazvao je u srijedu “gnusnim zločinom” ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija u konzulatu u Turskoj, istaknuvši da Rijad surađuje s Ankarom i da će “pravda pobijediti”, javljaju agencije.

U govoru na međunarodnoj konferenciji o ulaganjima u Rijadu, prvom javnom istupu nakon nestanka Khashoggija 2. listopada, prvi čovjek Saudijske Arabije ocijenio je da neće biti “prekida veza s Turskom”, prenosi agencija France Presse.

“Oni koji su odgovorni za taj zločin moraju odgovarati (…) i na kraju će pravda pobijediti”, rekao je prijestolonasljednik.

Nešto ranije je iz ureda turskog predsjednika priopćeno da su predsjednik Recep Tayyip Erdogan i Mohamed bin Salman u srijedu razgovarali o “zajedničkim naporima” na rasvjetljavanju ubojstva Jamala Khashoggija, novinara koji je bio kritičan prema saudijskom prijestolonasljedniku i pisao je, među ostalim, za američki list Washington Post.

Saudijska Arabija je isprva tvrdila da je Khashoggi izašao iz konzulata kamo je bio došao radi obavljanja formalnosti u vezi planiranog vjenčanja s turskom državljankom.

No nakon pritiska međunarodne zajednice monarhija je u subotu priznala da je umro u konzulatu nakon “tučnjave”.

Mohamed bin Salman je rekao da mnogi žele iskoristiti ovaj slučaj kako bi “unijeli razdor između Saudijske Arabije i Turske”, prenosi agencija dpa.

“Želim uputiti poruku: neće im to uspjeti sve dok je Salman saudijski kralj, Mohamed bin Salman prijestolonasljednik u Saudijskoj Arabiji a turski predsjednik Erdogan”, rekao je.

Komentiraj