EPA/Gerry Penny

Salah proglašen najboljim nogometašem sezone

Sjajni napadač Liverpoola Mohamed Salah (25) proglašen je najboljim nogometašem godine u izboru PFA (Professional Footballers’ Association). Salah je slavio ispred Kevina de Bruynea, Harryja Kaney, Leroyja Sanea, Davida Silve i Davida de Gee.

Najboljim mladim igračem proglašen je Sane iz Manchester Cityja, dok je nagradu na najbolju nogometšicu odnijela Fran Kirby iz Chelsea.

“Ovo je velika čast, pogotovo jer su birali nogometaaši. Sretan sam i ponosan”, izjavio je Salah. “Nisam dobio pravu priliku u Chelseaju. Bilo je očito da ću se vratiti i svima pokazati kakav nogomet mogu igrati. Mislim da sam se vratio u Englesku kao drugačija osoba, muškarav i igrač”, dodao je.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp izjavio je kako je sretan što ima priliku trenirati Salaga. “Sretan sam zbog tebe. Bila je ovo sjajna sezona, ali imamo još utakmica pred nama. Molim te, pokupi nagradu i vrati se kući. Igramo u utorak!”, poručio je Klopp Salahu.

Salah je ove sezone u 33 premierigaške utakmice postigao 31 pogodak. Pred Liverpoolom je sutra prva utakmica polufinala Lige prvaka protiv Rome, kluba iz kojeg je Salah prešao u Liverpool.

Komentiraj