Patrik Macek/PIXSELL

Sajam poslova posjetio ministar Ćorić

Na 10. sajmu poslova grada Zagreba i Zagrebačke županije u četvrtak je ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić u razgovoru s poslodavcima izlagačima želio doznati s kojim se izazovima suočavaju prilikom zapošljavanja novih radnika te kako im taj sajam i Hrvatski zavod za zapošljavanje u tome pomažu, izvijestilo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Na Sajmu poslova više od 90 poslodavaca na izložbenim je pultovima predstavilo svoje djelatnosti i potrebe za radnom snagom te kompetencije za pojedina radna mjesta. S druge strane, nezaposlene osobe – tražitelji posla u izravnom kontaktu s poslodavcima imali su priliku predstaviti se, ostaviti im svoj životopis te dogovoriti termin za razgovor, a prvi put ove godine organiziran je i “speed dating” s poslodavcima vezanim za trgovinu na veliko i malo, građevinarstvo, ugostiteljstvo i turizam te promet.

Procjenjuje se da je sajam posjetilo oko pet tisuća nezaposlenih osoba, studenata, učenika i drugih zainteresiranih za ponudu na tržištu rada. Svi su oni mogli ostvariti kontakt s većim brojem poslodavaca i predati im svoj životopis te se bolje upoznati s njihovim potrebama za određenim kadrovima.

Ovogodišnji Sajam poslova organiziran je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije te u partnerstvu devet gradova Zagrebačke županije, HOK-a, Obrtničke komore iz Zagreba, Udruženja obrtnika grada Zagreba, Pučkog otvorenog učilišta iz Zagreba i Otvorenog učilišta Algebre.

Tijekom tog sajma održan je dodatni program kojim su se tražitelji posla mogli informirati o uspješnom načinu njegova traženja.

Za nezaposlene osobe održane su radionice o pisanju životopisa i molbe za posao te o predstavljanju poslodavcima prilikom intervjua. Održana je i tribina s temom “Gradimo zajedno budućnost – izaberi posao u građevini”, organizirana u suradnji s Obrtničkom komorom iz Zagreba i Udruženjem obrtnika Zagreba, te predavanja s temom “Mogućnosti zapošljavanja u IT sektoru” i “Postani i ostani poduzetnik”.

Sajam je održan u organizaciji Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, svečano ga je otvorio pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava Mario Bebić, a nazočnima su govorili i obnašatelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, obnašateljica dužnosti predstojnika Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marija Halić, pročelnik Ureda za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašai i pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba Mirka Jozić.

Komentiraj