FaH

VIDEO SAINT-DENIS: Završena akcija, dvije osobe mrtve, sedam privedeno

 

Operacija provedena u pariškoj sjevernoj četvrti Saint Denis završila je, dvije su osobe mrtve a sedam ih je privedeno, rekao je glasnogovornik francuske vlade, potvrdivši ranije izjave jednog policijskog izvora.

Pet dana nakon terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 129 ljudi, policijska antiteroristička operacija širokih razmjera pokrenuta je u srijedu prije zore u predgrađu Saint-Denis. Meta joj je bio navodni organizator pariških napada Abdelhamid Abaud.  Policija se, kako pišu mediji, koncentrirala na jedan stan u pješačkoj zoni Saint-Denisa, pariškog predgrađa u kojem je brojna useljenička zajednica.

Dvije su osobe poginule, uključivo žena koja je sama aktivirala eksploziv.  Sedam je osoba uhićeno, a najmanje je pet policajaca ranjeno.

Među uhićenima, kako javljaju televizija RTL i Le Monde, nije Abdelhamid Abaud.

Operacija je počela prije zore u toj četvrti koja se nalazi ni kilometar daleko od Stade de Francea koji je bio jedan od ciljeva atentata 13. studenoga.

Od zore su u Saint-Denisu odjekivale eksplozije i rafali iz automatskog oružja. Raspoređena je vojska a od stanovnika je zatraženo da ne izlaze iz kuća. Linije autobusa i podzemne željeznice su u prekidu.

Stanovnici te četvrti u zoru su, kako sami kažu, mislili da je počeo rat kada su čuli detonacjie, helikoptere i rafale, te  vidjeli raspoređene vojnike.

https://www.youtube.com/watch?v=caZ18KSwyGs

 

Komentiraj