Sahrana Milana Bandića na Mirogoju u srijedu, počeli radovi na grobnici

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u ponedjeljak su započeli radovi na grobnici u kojoj će u srijedu u 12 sati biti sahranjen Milan Bandić.

Grobnica je smještena ispod arkada kod početka Aleje velikana. Na tom se dijelu Mirogoja nalazi grobnica narodnih heroja, a tamo je i posljednje počivalište nekadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca.

“Pokopat će ga na Mirogoju, kad se uđe pa prema sjeveru, s desne strane, uz zid od opeke. Svjesni smo epidemiološke situacije i maksimalno ćemo se pridržavati mjera, bit će ondje COVID redari i sredstva za dezinfekciju. Očekujemo da će ljudi dolaziti sve do nedjelje opraštati se od Milana Bandića”, rekla je u ponedjeljak Jelena Pavičić Vukičević.

Photo: Davorin Visnjic/Pixsell

Svečana komemoracija u povodu smrti Milana Bandića održat će se u utorak u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

“Što se tiče pogreba, vjerujem da nećemo moći spriječiti građane i simpatizere gradonačelnika da dođu na njegov posljednji ispraćaj. Prostor na Mirogoju i oko Mirogoja je velik”, kazala je u ponedjeljak za HRT Mirka Jozić, bliska Bandićeva suradnica iz Gradskog ureda za gospodarstvo. Dodala je da u Gradu računaju da će biti velik broj ljudi, ali da vjeruje kako će uskladiti organizaciju s covid-redarima, službama sigurnosti i policijom vezano za regulaciju prometa.

Photo: Davorin Visnjic/Pixsell

Komentiraj