Šah-mat u četiri minute. Tim bismo riječima mogli opisati večerašnju utakmicu Hajduka protiv Brondbyja pred punim poljudskim tribinama. Splićani su slavili sa 2:0, a oba pogotka postigao je Ante Erceg, prvog u 59., drugog u 63. minuti susreta.

Od samog početka publika je davala tempo nogometašima Hajduka, ali prvi je udarac ipak došao od Danaca, i to već u prvoj minuti. Stipica je bio spreman. Krenuo je tada Hajduk po toliko potreban pogodak. Pokušavali su Kožulj, Vlašić, Futacs. u 16. minuti najbolja prilika za domaćine. Vlašić je sjajno pucao s desetak metara iskosa s lijeve strane, a vratar je odbio samo do Kožulja koji sa iste pozicije samo s desne strane također dobro puca, ali vratar Ronnow još jednom brani.

Kožulj je još jednom pokušao u 39. minuti, i zapucao još jednu odličnu priliku – njegov je udarac otišao tik pored vratnice. Na kraju prvog poluvremena, osim posjeda lopte, statistika je bila potpuno na Hajdukovj strani. Hajduk je čak 10 puta prijetio Dancima, a tri su udarca išla u okvir gola. S druge strane, Brondby je tri puta prijetio Stipici, a samo jedan udarac išao je u okvir gola. Danci su napravili 12 prekršaja, a Hajduk samo dva.

Danci su možda i bolje otvorili drugo poluvrijeme, stalno su napadali gol Hajduka. Ipak, obrana predvođena Nižićem i Borjom Lopezom bila je sigurna. I kada se već činilo kako će nas Hajduk ponovno koštati živaca, kada smo već počeli razmišljati o eventualnim produžecima i penalima, ukazao se – Ante Erceg. Prvo se u 59. minuti našao na pravom mjestu nakon dobre akcije Hamze, Vlašića i Memolle, a potom samo četiri minute kasnije potvrđuje svoju sjajnu večer. Hamza je izveo slobodan udarac, nakon prekršaja nad Vlašićem, Savvas je pucao i pogodio vratnicu, a lopta je na kraju došla do Ercega, koji zabija za 2:0.

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Do kraja utakmice vidjeli smo i malo nervoze, Vlašić je izluđivao braniče Brondbyja, a Stipica je branio ono što je prošlo kroz obranu. Nema igrača Hajduka koji je večeras razočarao – Juranović je bio siguran, Memolla požrtvovan, Borja Lopez i Zoran Nižić pretvaraju se u odličan obrambeni tandem, Savvas je još jednom pokazao da je sjajnu ušao u novu seonu,, a brzi Hamza i Said samo naglašavaju neko novo lice Hajduka. Vlašić je kroz cijelu utakmicu bio prava napast za Dance, a Erceg je potvrdio da je nastavio dobru golgetersku formu od prošle sezone.

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sada ne moramo propitivati odluku trenera Carrilla da na klupi ostavi Ohandz, koji bi se možda i bolje snašao od Futacsa u ovoj utakmici. Osim rezultata iz ove ćemo utakmice pamtiti i veliko srce i dobru, dobru napadačku igru Hajduka. U ovoj su utakmici samo ubacili ono što im je nedostajalo u prvom susretu u Danskoj. Tu su i navijači, 30 tisuća duša koje su imali priliku nositi svoje nogometaše do pobjede, 75 dana nakon posljednje utakmice na Poljudu.

Sutra je izvlačenje u Nyonu, gdje će hrvatski predstavnici, sve četiri ekipe, saznati svoje protivnike u playoffu. Ali, prije nego što saznaju tko im stoji na putu do Europe, u nedjelju nas čeka dvoboj Hajduka i Dinama na Maksimiru.

Komentiraj