Sadržajan program 12. Weekend Media Festivala

Dvanaesto izdanje regionalnog festivala komunikacijske industrije “Weekend Media Festival” (WMF), očekuje u Rovinju od 19. do 22. rujna više od pet tisuća domaćih i stranih sudionika te više od 150 predavača i panelista iz raznih sektora.

Najavljujući program ovogodišnjeg WMF-a, koji se održava pod pokroviteljstvom Adris Grupe, organizatori su istaknuli da će sadržajima, temama i ukupno programom biti jedan od najjačih do sada, te da uvode i prvi “Weekend Masterclass” u Grand Park Hotelu Rovinj, na kojemu će prvog dana o tajnama vođenja luksuznih brendova govoriti čelnik Tag Heuera i Hublota Jean-Claude Biver, koji će WMF i otvoriti.

“Weekend će i ove godine okupiti najrelevantnije stručnjake iz regije koji će raspravljati o događajima koji su obilježili godinu iza nas i trendove koje očekujemo. Ove godine glavne teme su iz TV biznisa, proizvodnje sadržaja, novinarstva, glazbe u regiji i niz drugih s kojima se susreću komunikacijski i drugi profesionalci u svim zemljama regije i šire u svijetu”, rekao je na predstavljanju direktor programa WMF-a Nikola Vrdoljak.

Među temama o kojima će se raspravljati na 12. WMF-u organizatori su izdvojili novi val glazbenih trendova u regiji i utjecaj digitalnih platformi na trendove u glazbi, načinima i političkim komunikacijskim promašajima, u sklopu čega će proglasiti i najboljeg političkog PR-ovca kojeg su u neovisnom istraživanju agencije Ipsos odabrali novinari koji prate rad Vlade i institucija.

Urednici nekih od najvećih medija u regiji raspravit će zašto pada povjerenje u medije i koje su posljedice za društvo, a dosta će se pričati i o trendu sve većeg odlazaka zbog posla iz regije u inozemstvo, kako zadržati najbolje zaposlenike i privući talente, kao i o tome zašto globalne TV produkcije sve više biraju regiju za snimanje najpoznatijih serija i filmova.

Niz predavanja bit će posvećeno digitalnim temama, poput rastuće umjetne inteligencije i kako odgajati djecu u digitalno doba, te turizmu, a predstavit će se i Rijeka kao prvi hrvatski grad koji će 2020. biti Europska prijestolnica kulture.

Među predavačima koji iz svijeta stižu u Rovinj izdvojili su Saru Fischer iz Axiosa, koja će ispričati zašto američki predsjednik Trump počinje dan tvitanjem u kojemu proziva tu medijsku kuću, kao i predstavnice Voguea i National Goeographica te druge.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]