realmadrid.com

SADA JE I SLUŽBENO Mateo Kovačić novi je igrač Real Madrida

Mateo Kovačić novi je igrač Real Madrida, objavio je u utorak “kraljevski klub” na svom službenom internetskom portalu te za srijedu najavio službeno predstavljanje hrvatskog nogometnog reprezentativca na Santiago Bernabeuu.

“Real Madrid i Inter dogovorili su prelazak Matea Kovačića koji će biti vezan uz klub idućih šest godina“, navedeno je u priopćenju.
Nakon što prođe liječnički pregled 21-godišnji hrvatski reprezentativac u srijedu će biti predstavljen u počasnoj loži stadiona Santiago Bernabeu u 13.30 sati. Nakon toga će u dresu Reala izaći na teren, a potom i pred novinare.
“Kovačićeve tehničke kvalitete su neupitne, a odličan je u baratanju loptom, driblingu i dodavanju. To mu omogućava da igra u ofenzivnoj ulozi, ali i u zadnjem veznom redu s obzirom na to da ima visok postotak točnih dodavanja. Čak i s te pozicije je sposoban prometnuti se u strijelca, što dokazuje osam pogodaka koje je postigao u prošloj sezoni. Igračka raznovrsnost otvorila mu je mjesto u veznom redu hrvatske reprezentacije, gdje je često bio zajedno sa svojim budućim suigračem Lukom Modrićem”, stoji u popratnom tekstu na Realovom internetskom portalu.
Iznos transfera nije službeno objavljen, a posljednji napisi u talijanskim i španjolskim medijima baratali su iznosom od 28 milijuna eura fiksnog dijela te još mogućih sedam u vidu bonus koji bi pripao Interu bude li madridski klub uspješan, a Kovačić u njima imao značajnu ulogu.

Komentiraj