SAD Uhićen migrant optužen za ubojstvo policajca

epa

Ilegalni migrant optužen da je ubio kalifornijskog policajca uhićen je u petak nakon dvodnevne potjere koju je predsjednik Donald Trump naveo vršeći pritisak da se izgradi zid na granici s Meksikom, rekli su dužnosnici.

Osumnjičenik je uhićen u Bakersfieldu, gradu oko 320 km južno od Newmana gdje je policajac ustrijeljen u srijedu, rekao je na konferenciji za novinare šerif okruga Stanislaus Adam Christianson.

Policajac u Newmanu, malom gradu u sjevernoj Kaliforniji, ustrijeljen je nakon što je zaustavio vozača osumnjičenog da vozi pod utjecajem alkohola, rekle su vlasti.

Osumnjičenik je ilegalni imigrant iz Meksika koji tvrdi da je povezan s kriminalnom bandom zvanom Surenos, rekao je Christianson.

Trump je u tweetu u četvrtak spomenuo pucnjavu, nekoliko dana nakon blokade savezne vlade do kojeg je došlo jer njegovom zahtjevu za 5 milijarda dolara za gradnju zida na granici s Meksikom ne žele u Senatu udovoljiti demokrati i neki senatori iz Trumpove vlastite Republikanske stranke.

Policajac, 33-godišnji Ronil Singh, je bio s Fidžija, a uselio je u Sjedinjene Države i postao policajac, navode vlasti.

Komentiraj