SAD “Sjeverna Koreja prošli tjedan lansirala rakete i projektile”

epa

Sjeverna Koreja je prošli tjedan lansirala “rakete i projektile”, izjavio je u srijedu obnašatelj dužnosti američkog ministra obrane Patrick Shanahan.

“Zapovjednik glavnog stožera oružanih snaga general Joseph Dunford me je nazvao i rekao da Sjeverna Koreja ispaljuje rakete i projektile”, rekao je Shanahan.

Sjeverna Koreja je potvrdila da je prošli tjedan ispalila rakete i barem jedan projektil kratkog dometa te da se radilo o “regularnoj i obrambenoj vježbi”.

“To nije ništa drugo nego dio regularne vojne obuke. Vježba nije bila usmjerena na nikoga niti je rezultirala pogoršanjem stanja u regiji”, kazao je neimenovani glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova čije je riječi prenijela agencija KCNA.

Vježba u subotu je bio prvi test balističkih projektila koji je provela Sjeverna Koreja od studenog 2017. kada je ispalila interkontinentalni balistički projektil dugog dometa.

Do novog ispaljivanja raketa i projektila dolazi nakon što su razgovori sa Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom zapeli u veljači i izazvalo uzbunu u obje zemlje koje nastoje navesti Sjever da ukine svoje programe nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Komentiraj