SAD: Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo će uvesti tragače za dronove

Unsplash/Kaleb Kendall

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) će sasvim sigurno uvesti tragače za dronove, jer je to nužno za sigurnost zračnog prometa.

Jeff Price sa Metropolitan State Sveučilišta u Denveru naglašava kako u slučaju neuvođenja ove odredbe, prijetnja svakako postoji. Vic Moss je član Savjetodavnog odbora za dronove agencije američkog Ministarstva prometa, a za medije je otkrio kako će digitalni identifikacijski tragači biti obvezni do 2023. godine.

Sve to je najavilo nedavno izdavanje dozvole za upotrebu poljoprivrednih dronova bez prisutnosti pilota na više lokacija u nekim ruralnim područjima SAD-a. Tvrtka iz Massachusettsa je četiri godine testirala svoju tehnologiju i na kraju je dobila dozvolu. Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo će čipirane dronove uvrstiti u kontrolirani sustav zračnog prostora te će tvrtke i vlasnici moći sigurno i bez problema koristiti svoje bespilotne letjelice za razne namjene. Identifikacijski čip će svojim zaštićenim signalom sustavima javljati oznaku, lokaciju, brzinu i kretanje drona.

Komentiraj