AMERIKANCI ŠALJU SIGNAL premijeru Viktoru Orbánu da neće dozvoliti dominaciju Mađarske u energetskom sektoru ovog dijela Europe, a potaknut će i državnu kompaniju MVM da preda ponudu za zakup terminala na Krku bez pokušaja ucjenjivanja hrvatske vlade

Prošlotjedni službeni i prijateljski posjet američkog senatora Orrina Granta Hatcha Zagrebu i njegovi razgovori s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, iako u javnosti gotovo nevidljiv, imao je iznimno veliku političku težinu, prije svega na energetskom planu. Nacionalu je iz vrlo visokog izvora bliskog Vladi ekskluzivno potvrđeno da je senator Hatch pružio vrlo snažnu političku podršku SAD-a hrvatskom projektu izgradnje LNG terminala, najavivši pritom da bi američki državni sekretar za energetiku Rick Perry uskoro trebao posjetiti Budimpeštu kako bi otvoreno porazgovarao s članovima vlade Viktora Orbána o mađarskoj energetskoj politici u regiji i potaknuo mađarsku državnu energetsku kompaniju MVM da što prije preda konkretnu ponudu za zakup kapaciteta budućeg terminala na Krku.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakŽeljko Komšić u Zagrebu se susreo sa Stjepanom Mesićem
Sljedeći članakJakovčić promovirao Istru u Europskom parlamentu
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.