Tjedan arktične hladnoće širom SAD-a istočno od Stjenjaka nastavit će se i na početku 2018., objavila je u subotu državna meteorološka služba.

Proslava novogodišnje noći u nedjelju na Times Squareu bit će iznimno hladna, s prognozom prema kojoj će temperatura pasti 12 stupnjeva ispod ništice do ponoći.

U New Yorku će biti vedro, no zbog vjetra će se činiti još hladnije.

Veći dio Srednjeg zapada i sjeveroistoka SAD-a imat će temperature koje će teško biti više od -10 stupnjeva Celzijevih.

Državna meteorološka služba predviđa da će se “još jedna pojačana arktička fronta” pomaknuti iz sjeverozapada Kanade  jugoistočno tijekom subote, te da bi ona također mogla pogoditi SAD.

Velika nizina i sjeverni dio Srednjeg zapada očekuju temperature 15 i 20 stupnjeva Celzijevih ispod nule, s noćnim temperaturama i do -20 u većem dijelu tih regija.

New York ne treba očekivati temperature iznad nule do 8. siječnja.

Jugoistok SAD-a je pak neuobičajeno topao za ovo doba godine a temperature su negdje nadmašile rekorde.

Primjerice u Burbanku, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, temperature su dosegle 29 stupnjeva Celzijevih, nadmašivši rekordnih 28,9 stupnjeva Celzijevih zabilježenih 1963., prema podacima državne meteorološke službe.

Što se tiče sjeverozapadne pacifičke obale njoj je velika zimska oluja donijela obilne kiše, a sjevernom dijelu Stjenjaka snijeg.

Komentiraj