Američki potpredsjednik Mike Pence izjavio je u srijedu da SAD neće dopustiti “kolaps Venezuele”, procjenjujući da bi takav događaj zaprijetio ostalim zemljama u regiji.

“Kolaps Venezuele dovelo bi u opasnost sve one koji pripadaju zapadnoj hemisferi”, kazao je Pence u govoru pred oko 600 osoba u katoličkoj crkvi u Doralu, u središtu venezuelske zajednice Miamija.

“Ne možemo dopustiti da se to dogodi i nećemo dopustiti”, kazao je Pence. “Zajedno s našim saveznicima u latinoameričkom području, SAD će se suprotstaviti i onesposobiti sve one koji bi se usudili zaprijetiti našem boljitku”, kazao je on.

Pence je ocijenio da bi “kolaps” Venezuele “prouzročio još veću ilegalnu prodaju droge sa smrtonosnim posljedicama”, rizik o kojem je već govorio Donald Trump.

Potpredsjednik je govor održao u Miamiju ubrzo nakon povratka s turneje po Kolumbiji, Argentini, Čileu i Panami, tijekom koje je kriza u Venezueli bila jedna od glavnih tema rasprava.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAST IRHAM
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.