EPA/Miguel Gutiérrez

SAD je ‘skinuo masku’ zaprijetivši Venezueli

Sjedinjene Države su “skinule masku i otvoreno pošle putem vojne agresije”, upozorio je u ponedjeljak venezuelski ministar obrane, opetujući svoju potporu vojsci socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura.

“Očito su sve mogućnosti iscrpljene, sve metode tihog državnog udara, neizravno i putem narodne pobune, pa je sjevernoamerički imperij skinuo masku i otvoreno pošao putem vojne agresije”, rekao je pred novinarima general Vladimir Padrino.

Venezuela će sada donijeti “sve mjere, zajedno s narodom, kako bismo branili ono što moramo braniti”, dodao je general koji je usto pročitao priopćenje u kojemu ponovo obećava potporu vojske predsjedniku.

Ministar je dao izjavu na tiskovnoj konferenciji u Caracasu u društvu s vojnim vrhom, vojnicima u odorama s puškama i s ručnim bacačima, ispred tenka.

Trumpovo spominjanje “vojne opcije” u venezuelskoj krizi u petak razbjesnilo je Madurovu vladu i potaknulo val kritika u Latinskoj Americi.

“Nećemo dopustiti da imperijalistička gospoda (…) prijete Venezueli oružjem”, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo obrane koje nešto ranije Trumpove izjave nazvalo “činom ludosti”.

Komentiraj