EPA/KCNA

SAD “Iskoristit ćemo i vojne snage protiv sjeverne Koreje, ako budemo morali”

Američka veleposlanica pri Ujedinjenim narodima Nikki Haley izjavila je kako će SAD iskoristiti ‘značajnu vojnu operaciju’ protiv Sjeverne Koreje ‘ako bude primoran’. Reakcija je to na još jednog testiranja interkontinentalne rakete, prenose agencije.

Dodala je kako će nova rezolucija biti usmjerena protiv Pyongyanga. Testiranj4e rakete opisala je kao ‘oštru vojnu eskalaciju’ te zaprijetila uvođenjem trgovinskih restrikcija. Pyongyang je objavio kako neće biti pregovora, ukoliko SAD ne zaključi svoju ‘neprijateljsku politiku’ prema Sjevernoj Koreji.

Haley je rekla da testiranje rakete u utorak zatvara mogućnost diplomatskog rješenja. “SAD je spreman iskoristiti sve naše vojne kapacitete kako bismo obranili sebe, i naše saveznike”, rekla je Haley na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. “Upotrijebit ćemo vojne snage ako budemo morali, ali radije ne bismo išli u tom smjeru”, dodala je.

Američka veleposlanica kazala je i kako bi SAD mogao prekinuti trgovačke odnose as zemljama koje i dalje trguju sa Sjevernom Korejom.

Komentiraj