SAD ilegalne imigrante smješta u dvije vojne baze u Teksasu

EPA/ALEJANDRO ZEPEDA

Američki ministar obrane Jim Mattis potvrdio je u ponedjeljak da će ilegalni imigranti biti smješteni u dvije vojne baze u Teksasu.

Riječ je o bazi američke kopnene vojske Fort Bliss u El Pasu i zračnoj bazi Goodfellow u San Angelu, kazali su ranije za Reuters američki dužnosnici.

Mattis je u nedjelju rekao da američka vojska priprema izgradnju dvaju privremenih kampova za imigrante u dvije vojne baze, ali nije rekao koje.

Jedan je američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman kazao kako se očekuje da će jedna od baza udomiti imigrantske obitelji a druga imigrantsku djecu.

Američka vojska i Mattis ističu kako samo osiguravaju logističku potporu ministarstvu domovinske sigurnosti koje se nosi s problemima imigracije.

Prošli tjedan je američka vojska rekla kako je vlada od nje zatražila da se pripremi na smještanje do 20.000 imigrantske djece.

Trump se već okrenuo vojsci za pomoć u njegovom udaru na ilegalnu imigraciju. Početkom godine snage američke nacionalne garde raspoređene su u pogranične savezne države kako bi pomogle ojačati sigurnost granice.

Komentiraj