Američki državni tajnik Rex Tillerson smatra da diplomatski spor između Rusije i SAD-a ne bi smio dalje eskalirati i izrazio je nadu da dvije zemlje mogu početi raditi na poboljšanju odnosa, izjavila je u utorak glasnogovornica State Departmenta, nakon što je zamjenik šefa ruske diplomacije rekao da Moskva ne želi daljnje zaoštravanje situacije oko američkih diplomata u Rusiji.

“Mislim da tajnik drži da u ovom trenutku nije potrebna nikakva daljnja akcija koja bi dovela do eskalacije i pokušat ćemo krenuti dalje i postići napredak”, rekla je glasnogovornica Heather Nauert na brifingu za novinare odgovarajući na pitanje o mogućnosti daljnjih smanjenja broja diplomata u dvije zemlje.

Zamjenik šefa ruske diplomacije Sergej Rjabkov najavio je u utorak da će se ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastati s američkim kolegom Tillersonom na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku, prenijela je novinska agencija TASS.

Rjabkov je također rekao nakon sastanka s američkim državnim podtajnikom Thomasom Shannonom u Helsinkiju da Moskva ne želi eskalaciju situacije oko američkih diplomata u Rusiji te da ne planira daljnje smanjivanje diplomatskog osoblja u RF.

Komentiraj