SAD će tražiti obavezno cijepljenje protiv covida za radnike koji prelaze granicu

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) najavilo je u četvrtak da esencijalni radnici, poput vozača kamiona i medicinskih sestara, koji prelaze granicu na kopnenim prijelazima moraju biti potpuno cijepljeni protiv covida 19, počevši od subote.

Bidenova administracija najavila je u listopadu da će od 8. studenoga ponovno dopustiti ulazak u SAD putnicima iz Kanade i Meksika, koji u zemlju ulaze preko kopnenih graničnih prijelaza, ako su potpuno cijepljeni.

Američka granica s Kanadom i Meksikom zatvorena je zbog straha od širenja covida na 20 mjeseci za sve koji ne putuju zbog obaveze, a DHS je u četvrtak najavio da će proširiti odredbu na radnike koji nisu državljani SAD-a ili u SAD-u imaju stalno boravište.

Počevši od subote, “osobe koje nisu državljani SAD-a, a koje ulaze u Sjedinjene Države preko kopnenih granica ili trajektnih terminala duž sjeverne i južne granice morat će biti u potpunosti cijepljene protiv covida 19 i spremne predočiti potvrdu o cijepljenju”, rekao je ministar Alejandro Mayorkas.

Za razliku od osoba koje putuju avionom, oni koji granicu prelaze na kopnenim prijelazima ne moraju pokazati negativan test na covid 19.

Kanada je 15. siječnja uvela uredbu po kojoj vozači kamiona koji u tu zemlju ulaze iz SAD-a moraju biti cijepljeni.

Komentiraj