Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKO GLASANJE U SRIJEDU Tomislav Karamarko zaprijetio sankcijama?

Glasanje u Hrvatskom Saboru održat će se u srijedu u 9:30 sati, a ne kao dosada u petak, potvrđeno je u ponedjeljak HRT-u.

Tu je odluku, doznaje se, donio vrh HDZ-a nakon sastanka, na kojem je predsjednik stranke i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko zaprijetio sankcijama onima koji se sutra ne pojave u Saboru.

Glasanje bi se, prema najavama, trebalo održati i u petak. Već tri tjedna u Saboru nije bilo izglasavanja zakona zbog nedostatka kvoruma.

Petrov: “To je za mene, iskreno, sramota”

Čelnik MOST-a i potpredsjednik Vlade Božo Petrov u ponedjeljak je komentirao nedostatak kvoruma, naglašavajući da je ‘zadnji put bila čista neodgovornost pojedinaca, koji ne mogu razumjeti da primaju lijepe plaće – 16 ili 17 tisuća kuna’ da bi se pojavili možda jedanput na tjedan na glasovanju – i ne pojave se. “To je za mene, iskreno, sramota”, rekao je Petrov te najavio da će se ovog tjedna pokrenuti inicijativa da oni saborski zastupnici koji ne dolaze na svoje radno mjesto dobivaju “najviše minimalac”.

Po njegovu tumačenju, ono što se događa u vezi s nedostatkom kvoruma dijelom je i bojkot određenih zakona kao što je ukidanje ureda bivšega predsjednika i smanjivanje novca političkim strankama. “Mi od tih stvari nećemo odustati, i to je naš uvjet da postoji Vlada”, dodao je Petrov.

Komentiraj