Saborski zastupnik pozvao policiju da progleda pijanim vozačima kroz prste, podržao ga ministar

Otvorenje Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima u petak obilježila je i nesvakidašnja zamolba HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Felaka tijekom pozdravnog govora, a zamolbu policiji podržao je i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Naime, Felak je zamolio načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu ‘milostivi’ i progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina. “Jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a. Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše”, rekao je uz smiješak Felak, kako prenosi ePodravina.

Portal upozorava kako nije primjereno pozivati na gledanje kroz prste alkoholiziranim vozačima, pogotovo kada je prošle godine gotovo 25 posto svih nesreća izazvano vožnjom pod utjecajem alkohola. Način da se popuni proračun, dodaju, su i kazne neodgovornim vozačima.

Nakon njegovog govora u zamolbi ga je podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat. “U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice”, rekao je ministar.

Komentiraj